Pinarello Dogma F 2022

Компанія Pinarello хотіла б, щоб Dogma F був еталоном для всіх гоночних шосейників. Так званим бенчмарком для всього напрямку. Власне, для цього у нового покоління велосипедів ще більше зменшили вагу та покращили аеродинаміку. Все це, зрозуміло, позначилося на керованості велосипеда, і швидкостях, на які він здатний.

Мабуть, у жодного велосипеда немає більше історії стабільних перемог на перегонах. Так, на велосипеді сьомого покоління під назвою Dogma F12 виступав нещодавній переможець гонки «Джиро Д’Італія» Еган Берналь. Нове ж, восьме покоління велосипедів, носить назву без номера – просто Dogma F. За словами виробника, це пов’язано з тим, що Dogm-и будь-якого покоління були еталоном для всіх інших шосейних велосипедів. Так би мовити, справжніми іконами своєї епохи та мрією дуже багатьох. Догмами, тобто. Назва без номера покликана вказати на зв’язок з моделями минулих поколінь і встановити певний заділ на майбутнє. Спадщина у Dogma справді вражає: сім перемог на Тур де Франс за останні десять років!


Pinarello порівнює культовий дизайн Dogma F з Porsche 911. Дизайн велосипеда розвивається з кожним поколінням, але завжди з першого погляду стає зрозумілим – перед нами Dogma!
Хоча автор цієї статті і цього сайту так не вважає. Так, нові Догми Ф — аєро, перемога, і вони впізнаються одразу, але попередні догми, ті самі які асиметрік — у них була якась природня грація, вони були як витвори Гауді. Теперішні Догми Єфки — начебто зліплені бездушними руками профессіонала.

Компанія Pinarello дотримується своєї позиції і, як і раніше, випускає єдину раму для всіх цілей і для будь-яких етапів гонок, чи то гірські ділянки, чи спринти по рівнині. Зараз таку саму позицію зайняла, скажімо, компанія Specialized, випустивши новий байк Tarmac SL7.

Dogma F – наслідок постійних спроб Pinarello дійти оптимального балансу аеродинаміки, ваги, геометрії рами, профілю покришок та вибору матеріалів для того, щоб додатково покращити попередню модель F12. Вагу вдалося зменшити (на цілих 265 грамів для фреймсета розміром 53 см), аеродинаміку – удосконалити (на 4.8% для дискової моделі), а каретковий вузол – зробити жорсткішим (на 12%).

Велосипед з ободними гальмами буде легшим, але трохи гіршим у плані аеродинаміки.

Сам виробник вважає, що попит на дискову модель буде більшим. Про це говорять і вже зроблені передзамовлення у дилерів. Але, як би там не було, Pinarello хоче дати будь-якому гонщику (неважливо, професіоналу чи любителю) можливість вибирати будь-які гальма. Рама випускається в 11 розмірах і велосипеди комплектуються компонентами від Shimano, SRAM або Campagnolo. Що стосується кольорів, можна вибрати сріблясту (Plutonium Flash), червону (Eruption Red) або чорну (Black on Black). Фотки кольорів в кінці статті.

Велосипед, як і попередні моделі Dogma, відрізняється одразу впізнаваними вигнутими лініями рами. Але в цілому ці лінії стали більш агресивними, ніж у моделі F12. Так, на дисковій версії кріплення верхнього пір’я до підсідельної труби дійсно дуже низьке, і зроблено це для покращення аеродинаміки. Змінилася форма нижньої труби, де розташовані кріплення для флягоутримувачів. На моделі Dogma F12 труба робилася нижче під кріпленням, а тепер вона, навпаки, стала вищою. Це зроблено, знову ж таки, для оптимізації повітряного струму навколо фляг.

Профіль труб тут не тільки аеродинамічний, але, як запевняє виробник, навіть дозволяє створювати деяку додаткову тягу через змінені поперечні аеродинамічні сили.

Трансмісія SRAM RED eTap AXS забезпечує швидке і чітке перемикання передач, а гальма з 160 мм роторами працюють чудово. З передніми зірками на 46 і 33 зуби та касетою 10-33 діапазону передач тут достатньо навіть для довгих крутих підйомів. В цілому, це схоже на традиційне співвідношення із системою на 50/34 зуба та касетою 11-32. Втім, амбітним гонщикам все одно потрібні передні зірки більше для швидкісних перегонів і спусків.

Вага велосипеда – 7 кг

Колеса DT Swiss ARC 1400 DICUT DB з карбоновими ободами висотою 50 мм виконують свої функції бездоганно. Такі колеса – відмінний компроміс між аеродинамікою та вагою, та все ж на такому велосипеді вони виглядають досить невиразно.

Рама Dogma F випускається в 11 ростовках від 43 см до 62 см. Додайте до цього 16 розмірів нового керма та виносу MOST Talon Ultra-Aero та два підсідельні штирі з різним зміщенням. Таким чином, ми отримуємо 352 варіації, що дозволяють підібрати ідеальний розмір та геометрію буквально для кожного. Зрозуміло, деякі з цих поєднань не мають сенсу — наприклад, найменша рама з найдовшим виносом і широким кермом, і все ж багато інших, більш розумні поєднання нам сподобалися.

Велосипед дуже маневрений і збалансований, його поведінку ніяк не можна назвати нервовою, і він добре тримає обрану траєкторію незалежно від швидкості. Він дуже чуйний і вимагає від гонщика точного знання, що робить. Велосипед миттєво реагує на помилки в управлінні та на будь-які імпульсні рухи, і тому його навряд чи можна рекомендувати новачкам. Досвідчені гонщики гідно оцінять високу точність управління і зможуть ще далі розсунути свої кордони. Велосипед дійсно чудово управляється і дає гонщику гарний зворотний зв’язок.

Завдяки гарній загальній жорсткості та аеродинаміці велосипед легко прискорюється фактично з будь-якого становища та відмінно підтримує швидкість на рівнині. На цьому велосипеді ви зможете (і захочете) їхати швидше – неважливо, вниз, вгору чи площиною.

Окрім відмінної керованості, тут можна відзначити гальма. SRAM RED дійсно дуже потужні і мають гарну модуляцію, вони додають відчуття безпеки при їзді на цьому велосипеді. Зрозуміло, цей велосипед не мож назвати дивом комфорту, але для такого вела він дуже добре гасить дрібні удари та вібрації. Власне, відчути тут можна лише наші ями та зруйнований асфальт.

Таким чином, хоч Pinarello Dogma F і залишається гоночним апаратом, створеним для швидкості, але все ж таки зберігає деяку універсальність. Любителям розслабленої їзди він, ймовірно, видасться трохи незручним, але гонщики, які люблять їздити швидко, гідно оцінять його.

Цей велосипед має все те, що допомагало його успішним попередникам вигравати гонки. Він завжди прагне розігнатися, а потім демонструє чудову поведінку на швидкості. Це байк для амбітних спортсменів, яким потрібна максимальна швидкість та відносний комфорт. Втім, тим, кому комфорт важливіший, краще пошукати собі інший вел. А ця ракета прямо створена для високих досягнень і великих перемог!

Комплектація даного велосипеда:

Трансмісія: SRAM RED eTap AXS, 2 x 12
Гальма: SRAM RED AXS, 160/160мм
Винос: MOST Ultra Talon, 110мм
Кермо: MOST Ultra Talon, 420мм
Колеса: DT Swiss ARC 1400 DICUT DB12 x 100/12 x 142
Покришки: Pirelli P ZERO Race 26-622 (700x26C)
Система: SRAM RED, 172.5мм
Касета: SRAM RED CS-XG-1290-D1, 10-33
Вага: 7 кг.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *