Як я помив велосипедний ланцюг спреєм а-ля WD-40

Всім привіт.  В моїх широтах із зимою не заладилося, то ж катаю, фактично, без зупинки. Але хоч снігу і немає, та дощ іде регулярно. Нещодавно на велосипеді потрапив під зливу. В результаті чого у мій і без того брудний ланцюг набилося піску та всісляких інших какашок стільки, що він почав врешті-решт видавати неприродні звуки. Діватися нікуди, тягнути більше не можна: треба мити!

З цепомийкою у мене чомусь стосунки здавна не заладилися. Тому за цим разом вирішив спробувати спрей, типу WD-40. Що з цього вийшло, пропоную глянути на відео:

Відверто кажучи, вийшло не на 100% ідеально, як у дяді Вови із його білою тряпочкою. Але якщо вважати, що на все про все витрачено близько 10-15 хвилин, то результат мене цілком влаштовує. Більш того, наступного разу, мабуть, пропущу прелюдію з миючим засобом для посуду, а перейду одразу до спрею.

15 thoughts on “Як я помив велосипедний ланцюг спреєм а-ля WD-40

  1. Oleg

    Ну, не подружився я з цепемойкою. Я пробував . Чесно-чесно! Вже і воду лив таку гарячу, що звичайна пет пляшка поплавилася. І пробуаав фейрі не фейрі. Ну не виходить у мене так, щоб мені подобалося.
    Насправді, я все ще в пошуках ідеального (для мене) способу.
    З усього, що я пробував, найкраще і найекологічніше мив девайс, типу як керхер, який під високим тиском видавав гарячу воду з парою. Ланцюг за лічені хвилини відпарювало до блиску разом із зірочками. Але то було давно, і в сотнях кілометрів від мого поточного пмж.
    Тому такі от компроміси.

      1. Oleg

        Так воно на сонечку за лічені хвилини висохло, змазалося і поїхало. Для ржавчини я не дав йому ніякого шансу.

  2. Иван

    Ну если съемная цепь, я ее засовываю в бутылку пластиковую, фэйри и горячая вода, минуты 2 встряхиваю, оставляю минут на 10 чтобы вся грубая грязь кое как растворилась, потом уже в бутылке с керосином также, и вуаля, 90% чистоты, для финиша можно повторить процедуру с керосином

      1. Piramist

        У меня разборная, с замком…и ничего, вкручиваю нипадецки…
        Мою в пластиковой бутылке с 647 растворителем…доволен…

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *