Велосипедний причіп. Поради

На велосипедному причепі можна перевозити майже все! Як на фото вантаж, дітлахів, кішок, собак інше. Однак пересування велосипедом з причепом сильно відрізняється від звичайної велосипедної їзди, і ці особливості слід враховувати, щоб пересування стало легким і, головне, безпечним. Поїхали:

1. Горизонтальною, рівною дорогою причіп за фактом не відчувається. Нехай навіть із вельми солідним вантажем. Причіп не суттєво впливає на керування велосипедом і не заважає руху;

2. При спуску з гори причіп додає розгін і враховуючи це слід пригальмовувати заздалегідь, щоб не перейти критичну точку, як я її називаю точку невпиності.

велосипедный прицеп

3. При поворотах велопричеп йде внутрішньою дугою і, так би мовити, ріже кут. Тому велосипедисту слід повертати із запасом.

4. Велопричіп ширший за велосипед, тому враховуємо всякі вузькі місця де велосипед проїде а причіп застрягне або перевернеться.

5. На пересіченій місцевості, особливо під гірку або на піску ви повністю відчуєте ваш причіп. Хоча, при цьому, керувати велосипедом буде легше, ніж якби багаж знаходився на багажнику.

6. Велосипедний причіп робить подолання дорожних перешкод складним. Перестрибнути через канаву або там, колоду з причепом буде складно. Або неможливо. 🙂

7. З причепом не поженеш лісовими стежками, ви поламаєте половина лісу якщо ви лось і не проїдете вашу дистанцію якщо ви звичайний їздун.

8. В міських умовах не всюди є велодоріжки а якщо є то не скрізь, є з’їзди і вам доведеться переносити велосипед на руках.

Теоретично можна везти будь-який вантаж на причепі. Але практичні показники нижчі через деякі фактори. Досвід знайомих і не знайомих велосипедистів говорить про те, що можна спокійно везти вагу до 150 кілограмів при швидкості 15 – 16 км/год на звичайному велосипеді. Цифра придатна для рівної дороги та за відсутності зустрічного вітру.

2 thoughts on “Велосипедний причіп. Поради

    1. warrior Автор записи

      Алексиос, я нормально.
      В первый день пришел в Территориальную Оборону — не взяли.
      Я не в армии, хотя месяц назад стремился, переписывался — не взяли. (Я не офицер и мне 51 год).
      Так что сижу на жопе ровно. Хожу в пешие походы в лес. Махаю катаной. Работаю. С работой не сильно хорошо, но как есть. Донатю на нашу Армию.
      Паяю всякие аккумуляторы потому как у нас постоянные перебои с електрикой.

      Вот, счас планирую собрать 9 великов, поднятых со дна Рейна которые привез брат.
      Такое…

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *